VIZITĂ PROFESIONALĂ – Novara – Iulie 2011

În perioada 3 – 9 Iulie 2011, la Novara – Italia, a avut loc vizita profesională și schimbul de experiență cu tema: „Modele de succes şi strategia campaniilor de comunicare privind colectarea selectivă a deşeurilor, valorificarea şi reciclarea acestora”.

Schimbul de experienţă a adus în atenţia participanţilor, modalităţile concrete privind colaborarea dintre autorităţile publice locale cu cetăţenii şi societatea civilă pentru implementarea unor sisteme publice de colectare selectivă a deşeurilor, valorificarea şi reciclarea acestora. Italia reprezintă un model de succes de colectare selectivă a deşeurilor şi de valorificare a acestora, situându-se pe locul al doilea în clasamentul ţărilor europene producătoare de compost.

Întâlniri și discuții au avut loc la: Primăria din Novara (Departamentul pentru Managementul Serviciilor Publice); Consorţiul Bacino Basso Novarese (specializat pe transformarea deşeurilor menajere în materie primă ecologică pentru agricultură şi biogaz pentru industrie); Staţia de Reciclare a Deşeurilor Menajere din Novara;  Consorţiul Novamont (vizite în localităţi din zona Milano); Asociaţiei Giunta Federambiente din Novara.